AWS Certified Solutions Archietect Questions – 2


11) Which of the following are key-value storage services on AWS?
Answer: Amazon DynamoDB, Amazon S3

12) Which AWS service should be used for data that is not frequently accessed?
Answer: Amazon Glacier

13) EBS volumes are network attached volumes.
Answer: True

14) You’ve been tasked to develop a durable backup solution using AWS resources. Which AWS resource would you use for backups on your file storage and why?

Answer:
Amazon S3 because it has eleven nines durability., Amazon S3 because it has the ability to enable versioning.
15) Your company has non-production and non-priority batch work loads that can be interrupted and need EC2 instances for processing. Which instance pricing model might be the best for this work load?

Answer:Spot Instances
16) Which of the following databases are supported on Amazon RDS?
Answer: MySQL, Aurora, MSSQL
17) Which of the following databases are support on Amazon RDS?
Answer: Oracle, PostgreSQL, MariaDB

18) Your company is using EC2 instances to host a website. Currently you’re running at least one EC2 instance 100% of the time. What pricing model could you choose to help reduce costs?

Answer :Reserved instances

19) As an architect it is your job to design for fault tolerance and high availability. Which core service(s) can you use when designing these application architectures?

Answer:
Amazon EC2, Auto-Scaling

20) It is best practice to always use roles when possible instead of API access keys.

Answer: True

21) You’ve been tasked with building a scalable solution on the AWS cloud. What component(s) make up a proper scalable solution?
Correct

Answer:
A scalable application will be resilient and operationally efficient., A scalable solution will decrease in cost as scale increases.

22) Your company is currently using Memcached in order to handle in-memory caching for your RDS servers. When migrating to AWS, which solution could you implement in order to maintain the caching engine and compatibility?

Answer:
Build an ElastiCache Cluster

23) You not only host the DNS for a domain, but you can also register domains on AWS using Route 53.

Answer:
True

24) What is the minimum size of an EBS volume?

Answer
1GiB

25) API credentials should never be stored on an AMI.

Answer:True

26) Which of the following is true about Amazon Reduced Redundancy Storage?

Answer:
RRS should be used only with data that is easily reproducible. , RRS has 99.99% durability., RRS has 99.99% availability.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s